2
Komen
~ 20 Fakta GILER mengenai orang-orang disekeliling ; TAG ~


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Hari nie hari Sabtu...Rasa lain je...yelah 2minggu ayah cuti, malam2 alya tak mo tido & pelayan setia alya adalah AYAH...tp mlm nie alya dah masuk tido....tue mama dapat update blog (lama dah kak Shiela suh wat, tp tak sempat ) Hehehe...Kak, malam nie wat ye....

Actually mama pun tak tahu apa motifnya, tapi sebab my sis dah tag jadi, kena wat gak la...Ok, 1st :

Copy paste je nie :Tag ni senang je, korang buat entry pasal 20 Fakta Gile tentang orang2 di sekeliling korang.. Hmm..banyak sangat? Tak banyak la…Sebab korang hanya buat fakta ni untuk 4 orang n divide kepada 20 fakta, baru 5 fakta untuk tiap seorang..Hehehe~ Sooo…Korang kena buat 5 fakta tentang diri korang, 5 fakta tentang ibu/bapa korang, 5 fakta tentang sahabat karib/best frenz/buddy/BFF korang, n 5 fakta tentang pakwe/makwe/suami/isteri korang.. Pastu tag la 5 orang kawan2/sedara mare/sahabat blogger korang..Senang kan?
Ok, mudah je tue acik shila...hehehe...ok kita start...

Fakta yang pertama...Jeng2 mengenai Anak Mama ~ Alya Amani~
  1. Belajor jalan besa pelan2 tapi dia blajar berjalan dah berlari...uiiii berdesup, tp nasib pandai imbang badan...
  2. Apabila BF, suka menghantukkan kepala di dinding..."hahaha...dah kantoi ngan ayah"
  3. Ha, FAKTA yg nie paling bahaya....Acik Shiela dah wat status kat FB dia tau...Alya suker MENGGIGIT...Mangsonya adalah 1st Nur Madina, 2nd Luper, ramai sgt termsuk Mama...and yang last adalah Mr Adam...Maaf ye bagi pihak Alya, terlebeh xtip...hehehe
  4. Apabila di marah, suker muncungkan mulutnya & dahi berkerut...eeee gerammm mama nengok....
  5. Apabila nak BF, akan kedengaran suara...hek..hek..hek...wat org lain yg dengar GERAMMM je tak dapat BF mama...hehehehe
Byk sebenarnya fakta utk anak mama, tp cukup la 5 jer...nie utk ayah plak....Sedia....

Fakta yang ke-2, untuk Ayah Alya ~ Mr Azmi Ariffin
  1. Dia suka cekik kaki mama....Sakit tp rindu ngan dia sekarang....I LOVE U Sayang
  2. Dia kurang makan, yg jadi gilanya adalah badan dia KERING...Camner nak kejar pencurik sayang...Tapi yg beshnya tak kisah mama masak apa...besh...besh...
  3. Dia lebih suker main game poker dari FARMVILLE...& kesimpulannya dia mmg hantu game....dlu cik siti sekarang FB game tp mama tak kesah janji depan komputer bukan depan wanita lain...hek..hek
  4. Fanatik ngan Pasukan MC _ Manchester City.....nasib ler keta dapat JMB...klu idak, banggo....hehehehe
  5. Duduk jauh ngan mama & Alya....bila nak dok sama ayah jadi keja ayah skarang mcm orang gila...dah la penat, anak bini plak jauh dari dia...sakit pening sebulan sekali nengok....sabar k...Doa byk2, dapat la pindah nnti ye...

Ok, Fakta utk sapa lagi yek....K untuk Mak mama plak

Fakta untuk Mak Mama ~ Pn Fatimah bte Tosim
  1. Orang yang paling sedap memasak.....bg je apa masakan dia...uit, terangkat....
  2. Suka bebel...hahahaha...bukan bebel bukan2 tau tp bebel adik2, termasuk aku lambat solat, rumah tak kemas...bla...bla...bla...
  3. Mak nampak muda sebab mak kecik kot cam mama gak...hehehe
  4. Paling suker koleksi tudung...hehehehe...perembat adalah anak2 dia sebab tudung yg dia li semuanya beshhhhhh....Tue la sapa suh ramai anak pompuan yg CUN lagi AYU...
  5. Suker tolong abah wat keja tapi abah paling malas nak tolong mak wat keja...Motif : Pi tanya mak sendirik...hehehe



Habis dah Fakta untuk Mak mama...yg ke-4, Twins mama plak


Fakta giler untuk ~ Ms Haryani Md Rabidin
  1. Giler main FARMVILLE....hahahaha...mcm mama
  2. Suker main bowling sampai hubby diapun bising
  3. Penyimpan Rahsia besar mama....
  4. Kuat bebel macam mak tapi baik hati macam mama...hehehe
  5. Seorang pendidik di SMKPN....syabas beteh....


Ok, yang last adalah tentang MAMA....


Fakta untuk Mama
  1. Suker bercakap & ketawa & selalu wat ayah pening kepala nak dengar...hahaha
  2. Mama jenis cakap kuat & lantang , so Alya pun itut sama ler
  3. Kalau nak sesuatu mesti nak dapatkan sebab baru ada kepuasan bila dapat hasilnya...
  4. suker berjalan tak kira di mana, kira holiday in & out la....ayah, follow je....
  5. Suker berbisness....InsyaAllah, akan jadi usahawan masa akan datang


Ok, penat menaip laju2 setelah sekian lama memeram...k...mama nak tag adik mama & kengkawan plak....sedia...


Nafis Khairunnisa - kwn baru Mama
Syafique Azawadi
Arziana Zain - Tak tahu blog hang la....hahahha


K....tue je tok malam nie....





1
Komen
٩(-̮̮̃•̃)۶ Yeye...Dapat HADIAH...

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Akhirnya dapat gak update blog selepas PENAMBAHBAIKKAN telah di lakukan oleh my Sis Shilasuri ..Mekasih banyak2...Nice sungguh2...(Blog dia mmg cantik...honestly nie...)hhehe...hah bila sebut pasal NICE nie, ingat tak , mama dlu ada masuk contest nie...hehehe...hadiah dah dapat dah...Seeeeeeeeeeee......Chantek tak?

~ Nie Hadiahnya....Mama dapat tempat yg ke-3~
See...Kira ok la kan....Alyapun sebuk bergaya tue...hehehe


Alhamdulillah, rezeki terpijakkan....Tak melayang wit, harge kire cam RM200 jugak tue, jenama BOSS..Actually twin Mama pun dapat gak, tempat yg-4 tapi mama yg pi amik gak....hahahaha....


Ok..........Dah hbs bab NICE, kita pi bab REALITI ALAM PERKAHWINAN PLAK (Sesapa nak jengah meh klik sni RAP, ).... Hehehe...Mama pun ada mention pasal contest nie...Yg 1st, like gambar wedding terbanyak, (Pssstt hadiah tak dapat lagi...OTW admin kata...xpela)..Yang mama nak habak nie contest PUISI ROMANTIK LIST NAMA PEMENANG...Mama ada wat posting pasal contest nie dan ALHAMDULILLAH, rezeki berpihak kepada mama,ayah & Alya lagi...dapat NO.1 tue...mmg tak sangka...hahahaha...Rasa gumbira lagi nie smp la nie...& juga dapat hadiah LIKE terbanyak...so utk contest nie, mama dapat dua hadiah la...Jeng2...hadiah tue ada kt bawah nie, walau tak la dapat RM juta2 tp mama seronok, rasa usaha tue tak sia2..Meh kita tgk apa hadiah mama & juga Alya dapat tue....

Hahaha...Mama bagi besar skit...Hadiah dari TUDUNG MEL...kepada ayah Alya, sebab contest tue dia yg masuk...Tapi hadiah mama yg dapat...weeeeeeeeeeeee




Jeng-jeng.......Nie dia hadiah kt dalam tue...cantikkan, hadiah dari ayah untuk mama...suker2...






DAN yang paling istimewanya, RAP pun bg hadiah untuk Alya Amani....Kesukaan dia bila dapat...keh...keh...keh...




Nie baru kotaknya.....Ayah buka ngan bersungguh2, pegang2 ingt cawan...ghupernya...jeng...jeng...




Tue dia...." Musical Storytime Piano"....Hehehe....Tp ayah & Atok dia testing lu....Mama suker sgt...Terima Kasih Pihak RAP....Pas nie tgh tggu hadiah dari ANTABAX & juga hadiah tuk contest pertama RAP tue....Benda FREE, mmg besh...


Akan datang...story about, ANTABAX...


٩(•̮̮̃•̃)۶ ٩(-̮̮̃-̃)۶ ٩(●̮̮̃•̃)۶ ٩(͡๏̯͡๏)۶ ٩(-̮̮̃•̃)۶
Time to CLEAN , Time to SHOWER
Time with ANTABAX....All the way
ılıll|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|llılı  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...