4
Komen
~ Terima Kasih Premium beautiful ~

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Apabila hendak kurus, macam2 produk kita nak guna...ada sesetengah orang la, samapi ke pusat perlangsingan habis beribu riban tapi hasil...tarak...Tapi bagi mama, dengan satu produk sahaja , mama leh kurus...hehehe...Permulaan la...emmm...Ketat, payah , susah nak membuang...(ITU ORANG KATA)TAPI bagi mama easy, sekejap je dah tersarung DAN yang pasti kalau tak pakai...emmm buat keja tak semangat, my confident DOWN, jalan pun Slow emotional...hehehe...

Nak tahu apa rahsianya....jeng...jeng.....



Nie gambar SEBELUM....Alya masa tue baru 7bulan, mama tinggal untuk pergi kursus...lemak sana sni even mama punya body takder la besar sgt tapi ketara nyah....uitsss....xselesa tau...."jatuh", "lembik"...emmm mama pikir jugak yang badan lagi besar...ish mesti lagi "jatuhkan"....nak nak baby baru satu....Badan kenala jaga, nak pakai lama.....

Lepas tu, Alya still BF lagi even sekarang umur dah Setahun 7 bulan , Alhamdulillah...Sapa yang tak nak kan anak BF sampai umur sampai 2tahun tapi yela, tak semua orang dapat peluang sebegitu..Mama bersyukur sangat2...Tapi honestly, sejak mama guna PB nie, susu masam mmg dah tak ada even mama tinggalkan Alya pergi ke KL, melaka dalam one day, still susu sedap..(Yelah gaya dia BF mama...hehehe)..

Dan ini adalah, gmbar selepas pemakaian PB yang konsisten....Masa raya tue...hehehe..sapa kata orang KURUS tak perlu pakai??? Alignment dah banyak larik tue...hehehe

.
.
.
.
.
.



OK...niela produk, yang betul2 membantu mama & juga kehidupan mama sekarang...Alhamdulillah sangat2

.
.
.
.
.
.
.
.
..
.Jeng...jeng...jeng...

.
.
.
.
.
.
.



TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK PREMIUM BEAUTIFUL

Ok, mama stop sini dlu...I know you guys will be tired of reading a long post. Ok next post,. mama will update the news story regarding this Premium beautiful okey...Thanks for reading my blog...

LOVE

Untuk pertanyaan lanjut leh COMMENT kat link mama atau direct je SMS or call at the below no :
019-757 0411






1
Komen
~ CONTEST candid dari blog SUEMUNCET~

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Mama join kontest lagi sebab telah di tag oleh ibu shiela....Cian dia tag mama dah 2x just yg nie berkesempatan sebab tunggu dinot balik dari keyel bawak jajan untuk si dibot....ok nie syarat2 penyertaannya....

Untitled1
Tekan di sini

1) korang letak banner aku tu..link kan entry ini ke banner tu..(nanti orang tak tahu plak syarat syarat contest nie..)dan letakkan jugak di sidebar korang..(tak letak pun takpe)
2) nak follow blog aku pun boleh..dan tak nak follow pun takpe..takde paksaan..
3) tajuk entry tue "Contest candid dari blog SUEMUNCET"..
4) aku nak korang letak gambar "candid"..if takde gambar candid boleh la letak gambar yang korang rasa "photogenik" dekat entry korang..letak gambar yangPALING KREATIF..dan buat aku tertarik dengan gambar korang tu..takyah letak gambar cun cun pun takpe..kata pun candid kan..cerita sikit disebalik gambar tu..
5) tagged dekat 5 orang kawan korang yang ada blog..PASTI KAN ORANG YANG KORANG TAGGED TU TAHU.. *kenapa 5?? sebab saja nak seksa korang..haha!
6) buat tagline "Saya follow blog SUEMUNCET kerana ....." tak kisah berapa panjang..nak buat karangan pun boleh..ngeee...
hadiah dia?? jeng jeng jeng..aku taknak la bagitahu apa hadiahnya..tak suprise la kan..
tapi kalau ramai yang join contest nie aku akan bagitahu apa hadiahnya..
link kan entry korang kat comment aku..

*aku tambah gambar photogenik sebab ramai yang takde gambar candid..
tarikh tutup : 1month dari sekarang..
P/S : Goodluck!
love,



Nak tahu kenapa mama letak picture nie, sebab masa nie Alya tak sedia lagi nak amik gambo...hik hik..dia lum mandi dah kena pakai tudung...mama kandid gambar nie, jadi tue dia ngamuk....(marah2...mcm karikatur yg sebelah tue...) hehehe..

Okies ...mama kena tag 5 orang?? Mampuih, sp yek yg nak di tag....SBB Mama tak ramai kawan blog...huhuhu...k mama try jer...

1) Ieyka Lovva
2) Aq Farhanne ( Nie adik aku )
3) Eija
4) Khairil Anuar (K.A)
5) Lanun Comey..

 "Saya follow blog SUEMUNCET kerana dia cute macam baby saya"

Okies...dah habis...... :)


4
Komen
♫ CONTEST AKU FOODILICIOUS with Alya Amani (╯▽╰) ♫


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Salam pagi sabtu semuanya....hari nie mama tak nak menulis pepanjang, strait to the point la....Mama masuk contest lagi...ihik...ihik...TAPI nie 1st time...ok 1st time contest kat blog...Kalah Menang adat la tuekan...asyik nak menang je, orang jemuk plak....K, mama telah di tag oleh Kak iparku Shilesuri....Dan gambar kat bawah nie WAJIB di letak kerana ia adalah salah satu syarat2 PENYERTAAN :

TEKAN SINI!!!!

CONTEST nie namanya CONTEST AKU FOODILICIOUS..Hehehe walaupun mama kuat makan , ayah plak kurang makan, pe kata Mama masukkan Alya dalam contest nie...hehehe.(lagi2 yaya..."yela, yaya kan suker makan")..sbb blog niekan untuk Mama Ayah & Alya jugak...Meh kita jengah syarat2 dia :

Syarat penyertaan 
  • Sila buat satu entri khas bertajuk CONTEST AKU FOODILICIOUS . Terpulang kat korang lahh kan nak buat entri tuh macam mana . Yang penting tajuk entri tuh oke .  
  • Kalau dah buat entri CONTEST AKU FOODILICIOUS tuh kan , korang kena follow kedua dua cik penganjur contest cik leya dan cik ekin . So that , korang senang lahh nak dapat info tentang contest neh kan . Kalau kitorang ada benda nak update pasal contest neh senang korang nak tahu . 
  • Letak banner CONTEST AKU FOODILICIOUS yang kat atas neh kat entri contest korang . Dan link terus ke entri asal cik penganjur .
  • Masa yang korang tunggu tunggu lahh kan . Letak gambar aku foodilicious korang plax . Tapi make sure gambar individu jeh taw dan sekreatif yang mungkin lahh korang nak letak gambar korang dengan foodies korang tuh . Asalkan gambar tuh sopan taw , jangan plax korang letak gambar korang tengah makan secara tidak senonoh plax . Adab sikit ye . *kalau bukan dengan favourite food pun taper tapi plus point bagi sape sape yang tempel gambar dengan favourite food korang . 
  • Soalan cepugangsa . HEHE . Jawab jangan tak jawab . Apa favourite food korang ? Kenapa korang suka sangat sangat dengan makanan tersebut ? 
  • Slogan : Saya foodilicious sebab............... 20 patah perkataan jeh taw . Biar pendek yang penting simple lagi bermakna . Slogan neh wajib ada taw . 
  • Tag contest neh dekat 3 rakan blogger yang lain tak kira lahh lelaki perempuan . Tak kisah . 
  • Dah siap buat entri contest neh . Sila tinggalkan link entri CONTEST AKU FOODILICIOUS korang kat ruang komen bawah neh taw . Jangan lupa !
Hadiah contest ? Jeng jeng jeng . Suprise . Cik cik penganjur dah decide taknak publish lagi apa hadiahnya . EHEE . Tunggu . Saja buat korang teruja sikit kan nak tahu apa hadiahnya . Tapi taderlahh sampai semahal habib jewel taw .
CLOSING DATE : 17 APRIL 2011



Dan sekarang kita SNAP curik picture Alya Amani tgh Mamam k...(tp dah gabung menjadi satu)...




FYI, ini peberet makanan anak Mama ,yang berasaskan AYAM@Chicken....kalau dapat tak pandang lain dah...uihhhhhhhh sedhap mama tgk yaya mamam kan, mama & ayah pun ikut kenyang (Tapi susu mama lagi besh)....Eh lupa kena wat slogan ...hehehe...


SLOGAN: " Saya foodilicious sebab............... MAKANAN AKAN MEMBUATKAN SAYA MENJADI LEBIH CERGAS & MEMBESAR DENGAN LEBIH SIHAT & KUAT " "

Sekian itu sajala, slogan dari Alya Amani (bg pihak ayah & mama) ~ Harap2 adalah rezeki Alya....K mama nak tag kengkawan mama , emmm kita tgk sapa yang kena   : 

Farhanne Md Rabidin ~ Satu2nya adik aku yg giler blog
Alia Azmi ~ Jgn salah faham, nama je sama ngan ank mama
akufromjohortosabah ~ kwn Shielasuri

K itu sahaja, dan mesti mencuba oK...Good Luck!!!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...