0
Komen
Blog bersama my Iphong....

Salam semua...ni mama saje test menaip blog guna iphong... Klu ok. Emmmm senang la mama nak update selalu dan tak yah usung laptop selalu... Tapi kalau pasni dapat ipad lagi besh kan... Hehehe...amin harap di permudahkan selepas ini... Ok mama chow chin chau dulu... Nak try jer ni... Love ...

Jom tgk gelagat Alya jap...view....

1
Komen
~ Seronoknya nak ke VIETNAM dengan trip VVIP ~


Salam semua....

Meh cuci mata dulu sebelum mama mengomel.....hehehe

Mama nak pakai baju nie dengan naik beskal la...hehehe...tapi pakai tudung la...



Waaaa....tak sabar nak baring2 kat bunga2 tue dengan biz partner mama...
Azah , Eja , Sara , Shila dan yang paling penting my great leader Kak Fida ...Dan dengan sapa lagi kalau bukan ngan My Hubby ...InsyaAllah...


eeeee....cantiknya view dia....

Hari nie mama dapat update blog dengan seringkas-ringkasnya sebab Alya tengah tidur dengan begitu nyenyak sekali...hehehe....tak ada la nak kacau & bermanja ngan mama dengan duk kat riba mama yang dah comel nie...(perasan...) hehehe....

Ok, bila baca tajuk kat atas tue dan ngan gambar tue mesti teruja sesgt kan.....sapa tak nak bercuti ngan hotel 5 star, makan 5 star, shopping pun 5 star tapi semua dengan FOC.....

Meh kita jengah macamana la suasana yang heppy sesgt kat Vietnam tue....Meh klik kat sni....TRIP VVIP , VIETNAM MAI....... (bukan mama malas nak update, tapi nak cepat skit...hehehe...yang penting nie blog my great leader...I love u Kak Yaty & terima kasih banyak2....

Ok...sapa2 nak follow mama ke Vietnam...jom roger2 mama okies.....019 757 0411 .....Love uols sebab yang penting every year 3 negara akan kita lawati ,
so for 2012 vietnam lah pembukaan nye di Asia tenggara...... 2 negara lagi akan menyusul selepas ni,
Asean & Eropah pulakssss...... very enjoy dgn biz ni!!

Ok, that all for vietnam. We share because we care......

Nota kaki (tiru Azah si comel ) : Sapa tak follow rugi sesgt....sebab semua FOC......

0
Komen
~ Pergaduhan TERHEBAT abad ini ~




VIDEO nie mengisahkan segala-galanya....keakraban anak mama berdua nie.....tak jumpa 2-3 hari mcm seminggu tak ketemu....Mama LOVE uols sayang........


2
Komen
~ HARGA SEORANG WANITA BERGELAR ‘ ISTERI ‘ ~


Salam Isnin .......10.16pm

Mulianya seorang isteri disisi Allah...
Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri ini pada keluarga, suami dan anak2
Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri mereka kerana isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat kelak. Biarlah buruk mana isteri anda, sayangilah mereka......

Beruntungnya seorang wanita yang ada rahim ini ialah dia bekerja dengan Tuhan... jadi 'kilang ' manusia. Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh.... 7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.
Cuti bersalin juga sehingga 60 hari  
Bila dah bersalin tu, susukanlah anak...jgn takut "kendur" atau menggelebeh pulak...   
Si suami pulak, jgn la berebut dengan anak untuk menyusu pulak...... 
Cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah   Tapi bila dah habis cuti tu.. . layanlah suami..."offer" lah pada suami   Nabi bersabda: berjimak dgn isteri itu pahala ...jangan buat deekkk jeee,   Jangan buat alasan itu dan ini pulak....ingat tu si isteri yee!!!  Kata nak pahala lebih...  

Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang..... sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya...

Satu lagi berita gembira untuk wanita, Sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya, Lahir saja bayi seluruh dosanya habis. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa perlu takut nak beranak? 

Marilah kita pegang kepada tali Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid, Allah izinkan terus masuk Syurga. Untuk orang bukan Islam,  dia tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran seksa kubur.   Untuk peringatan semua wanita yang bersuami seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung. 

Di akhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan pahala extra yang banyak diaterima di atas segala kebaikan suaminya yang tak disedari. Contohnya bila dia redha suaminya pergi berjemaah di masjid atau ke majlis ilmu, bersedekah.. ganjaran Alah ke atasnya jua. .

Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat dia tak nak masuk syurga tanpa suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga. Di dunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat.
Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini. 

Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat di dalam dan di luar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain.. Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya.

Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki. Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,juga bukan dari tapak kaki. Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir
kepada kamu(lelaki) ,lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan wanita,dekat dengan hati lelaki untuk disayangi. 

Woman was made from the rib of man, She was not created from his head to top him, Nor from his feet to be stepped upon, She was made from his side to be close to him, From beneath his arm to be protected by him, Near his heart to be loved by him. 

"Wahai Tuhan... ku tak layak ke syurgamu ... namun tak pula aku sanggup ke nerakamu...
kamilah hamba yang mengharap belas darimu ....

"Ya Allah..... jadikanlah kami hamba-hamba mu yang bertaqwa .. ampunkan dosa-dosa kami, kedua  ibubapa kami, dosa semua umat-umat islam yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia"...... 
Kubur itu gelap, cahayanya ialah Laa Ilaaha IllalLah.. Jika diletakkan langit dan bumi di sebelah dacing, dan kalimah ini di sebelah yang satu lagi, pasti lebih berat lagi nilai kalimah 'Laa ilaaha illalLah' ini. Rasulullah saw. bersabda (mafhumnya): "Wahai manusia! Ucaplah  'Laa ilaaha illalLah', kamu pasti berjaya!



Terima kasih pengarang ~ Copy & paste for share with SOMEONE ..Love Ayah...

1
Komen
Hehehe...Nak COPY PASTE juga...

Salam Hari minggu.........(Sekian lama tak update blog...)



Untuk Sang SUAMI:


*Mat tidak pernah membantu isterinya membuat kerja-kerja rumah. Malah
dia sering bersungut sendirian kerana telah merasa bosan setiap hari pergi
kerja,sedangkan Nab isterinya hanya tinggal di rumah. Kalau boleh, dia
mahu isterinya tahu betapa penat danletihnya dia bekerja setiap hari untuk
menanggung keluarga.

Satu malam ~~~~
Mat berdoa,"Ya Tuhanku. Aku bekerja 8 jam sehari sedangkan isteriku
hanya tinggal di rumah bersama anak-anak. Aku mahu supaya dia tahu betapa
letihnya aku bekerja setiap hari. Tolonglah ya Tuhan, tukarkanlah aku dan
isteriku.
Biar aku yang menjadi isteri untuk sehari sahaja supaya dia pula dapat
merasakan betapa letihnya aku bekerja.Biar aku pula yang berehat di
rumah"

Tuhan Yang Maha Mengetahui telah mengkabulkan permintaan Mat. Pagi
besoknya, ia bangun dari tidur, dan pastinya sebagai seorang isteri. Bangun saja
dari tidur, dia bergegas ke bilik air, cuci gigi dan terus ke dapur
menyediakan sarapan untuk suami dan anak-anak. Pastu bangunkan anak-anak dan melayan
mereka bersarapan, pada masa yang sama melayan suami bersarapan. Pastu
menghantar suami yang nak pergi kerja ke pintu, kembali membetulkan baju
anak-anak yang nak ke sekolah dan menyediakan air yang anak-anak nak
bawa ke sekolah.

Pastu panaskan injin kereta dan bergegas hantar anak-anak kesekolah.
Balik dari sekolah terus ke pasar untuk membeli ikan dan keperluan dapur yang
lain. Dekat dua jam baru sampai balik ke rumah. Simpan barang-barang
dapur ke dalam almari dapur dan ikan simpan dulu dalam peti ais. Komdian kutip
kain busyuk untuk dicuci dengan mesin sehingga selesai dan dijemur.
Pastu baru mula memasak untuk anak-anak yang akan balik sekolah nanti.
Selesai masak, jam dah pukul 12.45 tengahari. Terpaksa pula bergegas
ambil anak dari sekolah. Selesai ambil anak, beri pula mereka makan sebelum
mengatur anak-anak supaya membuat kerja sekolah. Pastu terpaksa pula
kemas rumah supaya jangan bersepah sangat. Komdian angkat kain di jemuran.
Tiba-tiba anak bongsu menangis kerana terjatuh. Dah nak kena beri
rawatan dan pujuk supaya tangisan tidak berlarutan. Dah selesai, kain-kain yang
baru diangkat perlu pula dilipat dan disusun dalam almari. Sedar tak sedar,
waktu Zohor dah tinggal tak berapa minit saja lagi. Terpaksa bergegas pulak tunaikan Zohor sebelum tertinggal. Selesai salam, azan Asar kedengaran. Selesaikan pulak solat Asar sebelum menyambung apa-apa kerja yang belum siap.
Belum sempat rehat, terpaksa pula balik ke dapur untuk menyiapkan makan malam. Lepas Maghrib, terpaksa layan suami dan anak-anak makan, pastu cuci pinggan mangkuk, pastu mandikan anak yang masih kecil, pastu uruskan supaya anak-anak masuk tidur.... dan macam-macam pastu lagi. Dekat pukul 11.00 malam barulah semua kerja rumahtangga selesai. Badan pun dah longlai lohe...Bolehlah rasanya nak berehat sikit.
Opps.... belum boleh rehat rupanya. Suami juga mahukan layanan. Berdosa isteri kalau tak melayani kemahuan suami. Tambahan pulak malam ni malam Jumaat. Maka suami dilayani dengan sewajarnya sehinggalah dia terkulai dua kali lohe dan langsung tertidur.... ... tak pasti pukul berapa.
Setelah terjaga sebelum dinihari, Mat segera bangun dan berdoa semula,"Ya
Tuhanku. Barulah kini aku tahu.... Aku dah tak sanggup lagi jadi isteri.
Aku keluar bekerja seharian pun tak penat macam ni. Ada juga masa berehat,
minum kopi dan berbual dengan kawan-kawan. Tolonglah kembalikan aku sebagai
suami semula. Tobat aku tak sanggup dah jadi isteri. Salah sangkaanku selama
ini bahawa kerja-kerja isteriku di rumah begitu mudah. Biarlah isteriku
terus di rumah dan aku keluar bekerja"
Sekonyong-konyong Mat terdengar satu suara ghaib berkata,"Wahai Mat,kamu
belum boleh kembali menjadi suami sebab persetubuhanmu malam tadi telah
menjadi benih. Kamu kenalah tunggu 9 bulan 10 hari lagi untuk melahirkan
anak sebelum kamu dapat menjadi suami kembali...."
Whatttt???.. . 9 bulan 10 hari???
....Beranaaak? ??........ Waaaaaa.. tak nak, tak nak, tak taaaaaaaaaaaaaaaaaa akkkkk... !!!
~~~~~
"Bang, bang... Abangggg... apasal niii.....??"
Sergah satu suara disisinya. Mat melompat bangun dari katilnya dan terus
memegang isterinya sambil bertanya,"Nab, Nab yang jadi suami atau abang
yang jadi suami???
"Laaaaa... tebiat apa pulak abang ni. Kan Nab nie pompuan. Tentulah
abang yang jadi suami..... Apa punya lawak pagi-pagi buta ni....."
Hari tu Mat mengambil cuti emergency dan sehari suntuk membantu
isterinya membuat kerja-kerja rumah..... Hinggakan seluar kecik dan baju kecik Nab
pun habis Mat kutip basuh... Nab terkedu beghok, terlopong dan jadi bisu
seharian melihat gelagat suaminya.... .....


Moral cerita :
Isteri perlu disayangi dan lindungi kerana ia adalah anugerah Tuhan yang
tidak ternilai.. so orang suami2 di luar sane mahupun di dalam
sini..hargai la isteri anda..

~LB~


Credit to: shielasuri

Nak gak rasa jadi suri rumah sepenuh masa...hehehe......















1
Komen
GA, DUET GA BY MOMMYYEN & IBU SHIELA LATIF

Salam Ramadhan semua.....

Ish lama mama tak update blog nie.....Hari nie baru berkesempatan nak join kontest My lovely sis nie....Shielasuri ...hehehe......


TARIKH GA BERLANGSUNG :
22 JULY 2011 ~ 20 AUGUST 2011 (dekat2 sebulan lah)


SYARAT2NYA :
1) Follow blog mommyyen n ibu shiela latif.
2) Masukkan link blog mommy & ibu dalam bloglist korang.
3) Buat satu entri dgn tajuk (DUET GA BY MOMMYYEN & IBU SHIELA LATIF). Tepek banner di atas di dalam post entry & sidebar dan link kan pada entri ini.
4) Tinggalkan link entry kontest/GA korang kat post entry ini. (salah satu post entri GA mommy @ ibu)
5) Tag 3 orang kawan lain.
Cara pemilihan pemenang akan dibuat melalui cabutan random.
HADIAH2NYA :
TEMPAT PERTAMA
(KEK LAPIS SARAWAK + FRIDGE MAGNET)
TEMPAT KEDUA
(KEK LAPIS SARAWAK + FRIDGE MAGNET)
TEMPAT KETIGA
(KEK LAPIS SARAWAK + FRIDGE MAGNET)
(hadiah nampak macam sama, tapi rasa kek lapis len2 k Smile)


HADIAH2 saguhati :
berupa keychain (sarawak) untuk 6 orang.
Tarikh untuk keputusan pemenang pada : 21 August @ 22 August 2011.


Ok nak tag :



P/S : dut ko kena join....hahahha


2
Komen
٩(-̮̮̃•̃)۶ Contest...contest...& Contest ♥♥♥♥

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Mama Join contest lagi...hehehe...Alhamdulillah, dapat gak hadiah, tempt ke-3...kira ok la kan...meh jgk contest apa mama join....


Dapat gak la li gelang raya untuk Alya & Dina....anak2 mama tersayang...Untuk anak2 sedara mama yg lain, tgk budget k...hehehe

For 2nd Contest, still tgh berlangsung....sesapa yg baca, LIKE la ye gmbr nie....hehehe...smpai 11.07.2011

 LIKE sni................. ( Tomei tak alya, masa 8 bulan... )


P/S : Orait semua...wish me luck....

1
Komen
✿ HAPPY ANNIVERSARY 2ND YEAR, MAMA ♥ AYAH ✿

 بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Genap 2 tahun perkahwinan Mama & ayah...Alhamdulillah sudah di kurniakan seorang puteri bernama Alya Amani...Mama bahagia sgt...Rasa mcm baru hari nie majlis perkahwinan mama...jgn tak tahu mama kawen ngan twins mama sekali...Jom, imbas gambr perkahwinan Mama tapi sebelum tue meh jengok, mama bg suprise kat ayah....Hehehe...harap ayah like...(Thanks orang yg nak jadi ayah, sebab dia bg alamat tempat ayah bekerja...) FYI, ayah tiada dicc mama, huhuhu....dia bertugas, 6hb nie baru leh face to face, takat nie facebuk je dlu....


Surprise....For ayah....Love u

Sekeping je.... Nak tgk lain leh KLIK sni... Sekitar Gambar Perkahwinan 29.05.2009

Amacam, ok tak?? Dah lepas pun...hehehe....Ok smp di sini jer...semua orang doakan mama & ayah bahagia dunia & akhirat ok.....

Kat sini, mama sertakan PUISI untuk ayah (Tapi bukan mama buatla, copy & paste je...TQ pengubah...best dia punya puisi)

~ Khas UNTUK HEARTEAKOO Dunia Akhirat ~

Saat kami berbaring di bawah bintang-bintang,
Kita tertanya-tanya siapa diri kita sebenarnya,
Aku ingin tahu apa yang kau lihat tentang diriku,
Adakah hanya luaran atau sesuatu dari dalam diriku.
Usaplah jari-jemarimu pada rambutku,
Tunjukkan padaku bahawa kau benar-benar peduli,
Hari demi hari, dan selamanya,
Ketika aku dan kau tidak mempunyai ketakutan.
Saat kau katakan kau mencintaiku,
Saat itulah aku memberikan kunci,
Untuk hati, jiwa dan fikiranku,
Aku senang untuk tahu bahawa kau milikku.
Aku mahu bertahan selamanya,
Untuk kita akan selalu bersama,
Merasa sakit atau kemanisan bersama,
Aku ingin kau selalu berada dekat denganku.
Dalam setiap pelukan dan kucupan,
Saat aku bersamamu aku merasakan wujud cinta sejati antara kita.
Memelukku erat dan tidak mahu membiarkan aku pergi,
Jangan biarkan aku hilang dilautan yang luas.
Kerana aku milikmu, selamanya itu pasti,
Aku milikmu untuk selama-lamanya.
Janji dipatri bahawa setiap kata-kataku dengan sesungguhnya,
Tanpamu disisi, aku mati tak mahu hidup pun tak mampu..
TERIMA KASIH SAYANG DENGAN SEGALANYA....LOVE U SO MUCH
P/s : MAMA SAYANG AYAH....MR AZMI ARIFFIN

1
Komen
♥♥ APA MAK DAPAT UTK HARI IBU?...♥♥


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


SELAMAT HARI IBU BUAT PN. FATIMAH BTE TOSIM jasa mu tidak dapat ku balas sampai bila2...I love u mak.....& untuk arwah ibu mertuaku Pn. Siti Fatimah bte Suri , Moga rohnya aman di sana & terima kasih kerana didikan mu untuk suamiku yang tercinta, Azmi bin Ariffin ...

Emm apa yang uols bagi untuk hari ibu kali nie?Mama tak seberapa sgt, just bagi handbag (Idaman dia dah lama nie...hehehe) & makan2 je...itupun tanpa ayah di cc...Tapi apa yg ayah bagi untuk mama plak?...emmm tak nak pk la...hehehe....



Nie dia...takder la seberapa tapi dia happy sgt....lama dah nak nie, Alhamdulillah, rezeki lebih jd li la untuk mak tersayang....Harga tak penting, yang penting bila tgk dia SENYUM tue....And tadi pun pi makan kat Mama Chop, Papa grill jer bersama2 ngan Mama ani, aza, yayang & budak berdua, sapa lg, yaya & dina la...


Nak kena letak gak gmbr driver...hehehe




Hehehe....Berselera tgk mak makan, sebab dia pun dah lama mengidam nak makan nie...Love u mak...
And sebelum tu pi Angsana, li buka aza & pi la main kat tingkat atas sekali...Dina kesukaan, alya ketakutan...hahaha....muka je garang, dalam hati ada kolam anak mama....hehehe





DAN selamat hari ibu juga kepada My sis, Ibu Rafidah , Mama Rafieah, Mama Rafizan & Mama Haryani dan tidak lupa juga kepada kakak iparku Kak long, Ibu Sari , Ibu Shiela, Ibu Yanie, Kak Pah...Moga kalian akan jadi Ibu, Mama terbaik untuk anak2 kalian....Love u all semua...Jumpa di lain siaran...

‎..ℒℴνℯ¸.•*´¨`*•.❤q❤r❤m❤¸.•*´`*•.ℒℴνℯ..
░PN FATIMAH BINTI TOSIM
..ℒℴνℯ¸.•*´¨`*•.❤q❤r❤m❤¸.•*´¨`*•.ℒℴνℯ..

4
Komen
~ Terima Kasih Premium beautiful ~

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Apabila hendak kurus, macam2 produk kita nak guna...ada sesetengah orang la, samapi ke pusat perlangsingan habis beribu riban tapi hasil...tarak...Tapi bagi mama, dengan satu produk sahaja , mama leh kurus...hehehe...Permulaan la...emmm...Ketat, payah , susah nak membuang...(ITU ORANG KATA)TAPI bagi mama easy, sekejap je dah tersarung DAN yang pasti kalau tak pakai...emmm buat keja tak semangat, my confident DOWN, jalan pun Slow emotional...hehehe...

Nak tahu apa rahsianya....jeng...jeng.....



Nie gambar SEBELUM....Alya masa tue baru 7bulan, mama tinggal untuk pergi kursus...lemak sana sni even mama punya body takder la besar sgt tapi ketara nyah....uitsss....xselesa tau...."jatuh", "lembik"...emmm mama pikir jugak yang badan lagi besar...ish mesti lagi "jatuhkan"....nak nak baby baru satu....Badan kenala jaga, nak pakai lama.....

Lepas tu, Alya still BF lagi even sekarang umur dah Setahun 7 bulan , Alhamdulillah...Sapa yang tak nak kan anak BF sampai umur sampai 2tahun tapi yela, tak semua orang dapat peluang sebegitu..Mama bersyukur sangat2...Tapi honestly, sejak mama guna PB nie, susu masam mmg dah tak ada even mama tinggalkan Alya pergi ke KL, melaka dalam one day, still susu sedap..(Yelah gaya dia BF mama...hehehe)..

Dan ini adalah, gmbar selepas pemakaian PB yang konsisten....Masa raya tue...hehehe..sapa kata orang KURUS tak perlu pakai??? Alignment dah banyak larik tue...hehehe

.
.
.
.
.
.



OK...niela produk, yang betul2 membantu mama & juga kehidupan mama sekarang...Alhamdulillah sangat2

.
.
.
.
.
.
.
.
..
.Jeng...jeng...jeng...

.
.
.
.
.
.
.



TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK PREMIUM BEAUTIFUL

Ok, mama stop sini dlu...I know you guys will be tired of reading a long post. Ok next post,. mama will update the news story regarding this Premium beautiful okey...Thanks for reading my blog...

LOVE

Untuk pertanyaan lanjut leh COMMENT kat link mama atau direct je SMS or call at the below no :
019-757 0411






1
Komen
~ CONTEST candid dari blog SUEMUNCET~

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Mama join kontest lagi sebab telah di tag oleh ibu shiela....Cian dia tag mama dah 2x just yg nie berkesempatan sebab tunggu dinot balik dari keyel bawak jajan untuk si dibot....ok nie syarat2 penyertaannya....

Untitled1
Tekan di sini

1) korang letak banner aku tu..link kan entry ini ke banner tu..(nanti orang tak tahu plak syarat syarat contest nie..)dan letakkan jugak di sidebar korang..(tak letak pun takpe)
2) nak follow blog aku pun boleh..dan tak nak follow pun takpe..takde paksaan..
3) tajuk entry tue "Contest candid dari blog SUEMUNCET"..
4) aku nak korang letak gambar "candid"..if takde gambar candid boleh la letak gambar yang korang rasa "photogenik" dekat entry korang..letak gambar yangPALING KREATIF..dan buat aku tertarik dengan gambar korang tu..takyah letak gambar cun cun pun takpe..kata pun candid kan..cerita sikit disebalik gambar tu..
5) tagged dekat 5 orang kawan korang yang ada blog..PASTI KAN ORANG YANG KORANG TAGGED TU TAHU.. *kenapa 5?? sebab saja nak seksa korang..haha!
6) buat tagline "Saya follow blog SUEMUNCET kerana ....." tak kisah berapa panjang..nak buat karangan pun boleh..ngeee...
hadiah dia?? jeng jeng jeng..aku taknak la bagitahu apa hadiahnya..tak suprise la kan..
tapi kalau ramai yang join contest nie aku akan bagitahu apa hadiahnya..
link kan entry korang kat comment aku..

*aku tambah gambar photogenik sebab ramai yang takde gambar candid..
tarikh tutup : 1month dari sekarang..
P/S : Goodluck!
love,



Nak tahu kenapa mama letak picture nie, sebab masa nie Alya tak sedia lagi nak amik gambo...hik hik..dia lum mandi dah kena pakai tudung...mama kandid gambar nie, jadi tue dia ngamuk....(marah2...mcm karikatur yg sebelah tue...) hehehe..

Okies ...mama kena tag 5 orang?? Mampuih, sp yek yg nak di tag....SBB Mama tak ramai kawan blog...huhuhu...k mama try jer...

1) Ieyka Lovva
2) Aq Farhanne ( Nie adik aku )
3) Eija
4) Khairil Anuar (K.A)
5) Lanun Comey..

 "Saya follow blog SUEMUNCET kerana dia cute macam baby saya"

Okies...dah habis...... :)


4
Komen
♫ CONTEST AKU FOODILICIOUS with Alya Amani (╯▽╰) ♫


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Salam pagi sabtu semuanya....hari nie mama tak nak menulis pepanjang, strait to the point la....Mama masuk contest lagi...ihik...ihik...TAPI nie 1st time...ok 1st time contest kat blog...Kalah Menang adat la tuekan...asyik nak menang je, orang jemuk plak....K, mama telah di tag oleh Kak iparku Shilesuri....Dan gambar kat bawah nie WAJIB di letak kerana ia adalah salah satu syarat2 PENYERTAAN :

TEKAN SINI!!!!

CONTEST nie namanya CONTEST AKU FOODILICIOUS..Hehehe walaupun mama kuat makan , ayah plak kurang makan, pe kata Mama masukkan Alya dalam contest nie...hehehe.(lagi2 yaya..."yela, yaya kan suker makan")..sbb blog niekan untuk Mama Ayah & Alya jugak...Meh kita jengah syarat2 dia :

Syarat penyertaan 
  • Sila buat satu entri khas bertajuk CONTEST AKU FOODILICIOUS . Terpulang kat korang lahh kan nak buat entri tuh macam mana . Yang penting tajuk entri tuh oke .  
  • Kalau dah buat entri CONTEST AKU FOODILICIOUS tuh kan , korang kena follow kedua dua cik penganjur contest cik leya dan cik ekin . So that , korang senang lahh nak dapat info tentang contest neh kan . Kalau kitorang ada benda nak update pasal contest neh senang korang nak tahu . 
  • Letak banner CONTEST AKU FOODILICIOUS yang kat atas neh kat entri contest korang . Dan link terus ke entri asal cik penganjur .
  • Masa yang korang tunggu tunggu lahh kan . Letak gambar aku foodilicious korang plax . Tapi make sure gambar individu jeh taw dan sekreatif yang mungkin lahh korang nak letak gambar korang dengan foodies korang tuh . Asalkan gambar tuh sopan taw , jangan plax korang letak gambar korang tengah makan secara tidak senonoh plax . Adab sikit ye . *kalau bukan dengan favourite food pun taper tapi plus point bagi sape sape yang tempel gambar dengan favourite food korang . 
  • Soalan cepugangsa . HEHE . Jawab jangan tak jawab . Apa favourite food korang ? Kenapa korang suka sangat sangat dengan makanan tersebut ? 
  • Slogan : Saya foodilicious sebab............... 20 patah perkataan jeh taw . Biar pendek yang penting simple lagi bermakna . Slogan neh wajib ada taw . 
  • Tag contest neh dekat 3 rakan blogger yang lain tak kira lahh lelaki perempuan . Tak kisah . 
  • Dah siap buat entri contest neh . Sila tinggalkan link entri CONTEST AKU FOODILICIOUS korang kat ruang komen bawah neh taw . Jangan lupa !
Hadiah contest ? Jeng jeng jeng . Suprise . Cik cik penganjur dah decide taknak publish lagi apa hadiahnya . EHEE . Tunggu . Saja buat korang teruja sikit kan nak tahu apa hadiahnya . Tapi taderlahh sampai semahal habib jewel taw .
CLOSING DATE : 17 APRIL 2011



Dan sekarang kita SNAP curik picture Alya Amani tgh Mamam k...(tp dah gabung menjadi satu)...




FYI, ini peberet makanan anak Mama ,yang berasaskan AYAM@Chicken....kalau dapat tak pandang lain dah...uihhhhhhhh sedhap mama tgk yaya mamam kan, mama & ayah pun ikut kenyang (Tapi susu mama lagi besh)....Eh lupa kena wat slogan ...hehehe...


SLOGAN: " Saya foodilicious sebab............... MAKANAN AKAN MEMBUATKAN SAYA MENJADI LEBIH CERGAS & MEMBESAR DENGAN LEBIH SIHAT & KUAT " "

Sekian itu sajala, slogan dari Alya Amani (bg pihak ayah & mama) ~ Harap2 adalah rezeki Alya....K mama nak tag kengkawan mama , emmm kita tgk sapa yang kena   : 

Farhanne Md Rabidin ~ Satu2nya adik aku yg giler blog
Alia Azmi ~ Jgn salah faham, nama je sama ngan ank mama
akufromjohortosabah ~ kwn Shielasuri

K itu sahaja, dan mesti mencuba oK...Good Luck!!!





2
Komen
~ 20 Fakta GILER mengenai orang-orang disekeliling ; TAG ~


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Hari nie hari Sabtu...Rasa lain je...yelah 2minggu ayah cuti, malam2 alya tak mo tido & pelayan setia alya adalah AYAH...tp mlm nie alya dah masuk tido....tue mama dapat update blog (lama dah kak Shiela suh wat, tp tak sempat ) Hehehe...Kak, malam nie wat ye....

Actually mama pun tak tahu apa motifnya, tapi sebab my sis dah tag jadi, kena wat gak la...Ok, 1st :

Copy paste je nie :Tag ni senang je, korang buat entry pasal 20 Fakta Gile tentang orang2 di sekeliling korang.. Hmm..banyak sangat? Tak banyak la…Sebab korang hanya buat fakta ni untuk 4 orang n divide kepada 20 fakta, baru 5 fakta untuk tiap seorang..Hehehe~ Sooo…Korang kena buat 5 fakta tentang diri korang, 5 fakta tentang ibu/bapa korang, 5 fakta tentang sahabat karib/best frenz/buddy/BFF korang, n 5 fakta tentang pakwe/makwe/suami/isteri korang.. Pastu tag la 5 orang kawan2/sedara mare/sahabat blogger korang..Senang kan?
Ok, mudah je tue acik shila...hehehe...ok kita start...

Fakta yang pertama...Jeng2 mengenai Anak Mama ~ Alya Amani~
  1. Belajor jalan besa pelan2 tapi dia blajar berjalan dah berlari...uiiii berdesup, tp nasib pandai imbang badan...
  2. Apabila BF, suka menghantukkan kepala di dinding..."hahaha...dah kantoi ngan ayah"
  3. Ha, FAKTA yg nie paling bahaya....Acik Shiela dah wat status kat FB dia tau...Alya suker MENGGIGIT...Mangsonya adalah 1st Nur Madina, 2nd Luper, ramai sgt termsuk Mama...and yang last adalah Mr Adam...Maaf ye bagi pihak Alya, terlebeh xtip...hehehe
  4. Apabila di marah, suker muncungkan mulutnya & dahi berkerut...eeee gerammm mama nengok....
  5. Apabila nak BF, akan kedengaran suara...hek..hek..hek...wat org lain yg dengar GERAMMM je tak dapat BF mama...hehehehe
Byk sebenarnya fakta utk anak mama, tp cukup la 5 jer...nie utk ayah plak....Sedia....

Fakta yang ke-2, untuk Ayah Alya ~ Mr Azmi Ariffin
  1. Dia suka cekik kaki mama....Sakit tp rindu ngan dia sekarang....I LOVE U Sayang
  2. Dia kurang makan, yg jadi gilanya adalah badan dia KERING...Camner nak kejar pencurik sayang...Tapi yg beshnya tak kisah mama masak apa...besh...besh...
  3. Dia lebih suker main game poker dari FARMVILLE...& kesimpulannya dia mmg hantu game....dlu cik siti sekarang FB game tp mama tak kesah janji depan komputer bukan depan wanita lain...hek..hek
  4. Fanatik ngan Pasukan MC _ Manchester City.....nasib ler keta dapat JMB...klu idak, banggo....hehehehe
  5. Duduk jauh ngan mama & Alya....bila nak dok sama ayah jadi keja ayah skarang mcm orang gila...dah la penat, anak bini plak jauh dari dia...sakit pening sebulan sekali nengok....sabar k...Doa byk2, dapat la pindah nnti ye...

Ok, Fakta utk sapa lagi yek....K untuk Mak mama plak

Fakta untuk Mak Mama ~ Pn Fatimah bte Tosim
  1. Orang yang paling sedap memasak.....bg je apa masakan dia...uit, terangkat....
  2. Suka bebel...hahahaha...bukan bebel bukan2 tau tp bebel adik2, termasuk aku lambat solat, rumah tak kemas...bla...bla...bla...
  3. Mak nampak muda sebab mak kecik kot cam mama gak...hehehe
  4. Paling suker koleksi tudung...hehehehe...perembat adalah anak2 dia sebab tudung yg dia li semuanya beshhhhhh....Tue la sapa suh ramai anak pompuan yg CUN lagi AYU...
  5. Suker tolong abah wat keja tapi abah paling malas nak tolong mak wat keja...Motif : Pi tanya mak sendirik...hehehe



Habis dah Fakta untuk Mak mama...yg ke-4, Twins mama plak


Fakta giler untuk ~ Ms Haryani Md Rabidin
  1. Giler main FARMVILLE....hahahaha...mcm mama
  2. Suker main bowling sampai hubby diapun bising
  3. Penyimpan Rahsia besar mama....
  4. Kuat bebel macam mak tapi baik hati macam mama...hehehe
  5. Seorang pendidik di SMKPN....syabas beteh....


Ok, yang last adalah tentang MAMA....


Fakta untuk Mama
  1. Suker bercakap & ketawa & selalu wat ayah pening kepala nak dengar...hahaha
  2. Mama jenis cakap kuat & lantang , so Alya pun itut sama ler
  3. Kalau nak sesuatu mesti nak dapatkan sebab baru ada kepuasan bila dapat hasilnya...
  4. suker berjalan tak kira di mana, kira holiday in & out la....ayah, follow je....
  5. Suker berbisness....InsyaAllah, akan jadi usahawan masa akan datang


Ok, penat menaip laju2 setelah sekian lama memeram...k...mama nak tag adik mama & kengkawan plak....sedia...


Nafis Khairunnisa - kwn baru Mama
Syafique Azawadi
Arziana Zain - Tak tahu blog hang la....hahahha


K....tue je tok malam nie....





1
Komen
٩(-̮̮̃•̃)۶ Yeye...Dapat HADIAH...

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Akhirnya dapat gak update blog selepas PENAMBAHBAIKKAN telah di lakukan oleh my Sis Shilasuri ..Mekasih banyak2...Nice sungguh2...(Blog dia mmg cantik...honestly nie...)hhehe...hah bila sebut pasal NICE nie, ingat tak , mama dlu ada masuk contest nie...hehehe...hadiah dah dapat dah...Seeeeeeeeeeee......Chantek tak?

~ Nie Hadiahnya....Mama dapat tempat yg ke-3~
See...Kira ok la kan....Alyapun sebuk bergaya tue...hehehe


Alhamdulillah, rezeki terpijakkan....Tak melayang wit, harge kire cam RM200 jugak tue, jenama BOSS..Actually twin Mama pun dapat gak, tempat yg-4 tapi mama yg pi amik gak....hahahaha....


Ok..........Dah hbs bab NICE, kita pi bab REALITI ALAM PERKAHWINAN PLAK (Sesapa nak jengah meh klik sni RAP, ).... Hehehe...Mama pun ada mention pasal contest nie...Yg 1st, like gambar wedding terbanyak, (Pssstt hadiah tak dapat lagi...OTW admin kata...xpela)..Yang mama nak habak nie contest PUISI ROMANTIK LIST NAMA PEMENANG...Mama ada wat posting pasal contest nie dan ALHAMDULILLAH, rezeki berpihak kepada mama,ayah & Alya lagi...dapat NO.1 tue...mmg tak sangka...hahahaha...Rasa gumbira lagi nie smp la nie...& juga dapat hadiah LIKE terbanyak...so utk contest nie, mama dapat dua hadiah la...Jeng2...hadiah tue ada kt bawah nie, walau tak la dapat RM juta2 tp mama seronok, rasa usaha tue tak sia2..Meh kita tgk apa hadiah mama & juga Alya dapat tue....

Hahaha...Mama bagi besar skit...Hadiah dari TUDUNG MEL...kepada ayah Alya, sebab contest tue dia yg masuk...Tapi hadiah mama yg dapat...weeeeeeeeeeeee




Jeng-jeng.......Nie dia hadiah kt dalam tue...cantikkan, hadiah dari ayah untuk mama...suker2...






DAN yang paling istimewanya, RAP pun bg hadiah untuk Alya Amani....Kesukaan dia bila dapat...keh...keh...keh...




Nie baru kotaknya.....Ayah buka ngan bersungguh2, pegang2 ingt cawan...ghupernya...jeng...jeng...




Tue dia...." Musical Storytime Piano"....Hehehe....Tp ayah & Atok dia testing lu....Mama suker sgt...Terima Kasih Pihak RAP....Pas nie tgh tggu hadiah dari ANTABAX & juga hadiah tuk contest pertama RAP tue....Benda FREE, mmg besh...


Akan datang...story about, ANTABAX...


٩(•̮̮̃•̃)۶ ٩(-̮̮̃-̃)۶ ٩(●̮̮̃•̃)۶ ٩(͡๏̯͡๏)۶ ٩(-̮̮̃•̃)۶
Time to CLEAN , Time to SHOWER
Time with ANTABAX....All the way
ılıll|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|llılı  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...